Monday, December 19, 2011

Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs


Jika kita pergi bercuti atau makan angin, kita sering membeli cenderahati untuk kawan-kawan, saudara mara dan rakan pejabat. Disini, Qaseh Gifts ingin berkongsi idea untuk cenderahati yang boleh didapati di setiap tempat-tempat menarik kita lawati. 

Pada pandangan kami, magnet merupakan cenderahati yang baik kerana ia menarik, murah dan mudah dibawa. Jadi, selepas ini jika buntu untuk membeli cenderahati, belilah magnets ;-)


Selain dari itu,magnets juga boleh dijadikan doorgifts, diletak dalam goodie bag dan sebagai kad ucapan semasa perayaan.





When holidaying, we usually  buy souvenirs for our friends, relatives and colleagues. Here, we would like to share an idea for a great souvenir which is can be easily obtained in tourist spots.

We think that magnets would make a great souvenir as its attractive, cheap and easy to pack. So the next time you don't know what to get as souvenirs, get magnets ;-)


Besides that magnets can be given as doorgifts, added in goodie bags  for corporate functions and parties and can also double as greeting cards. 

23 comments:

  1. fm ni mmg cantik2 n mmg sesuai dijadikan cenderahati :-)

    ReplyDelete
  2. cantik dan byknya yer magnet tu...

    ReplyDelete
  3. a'ah bee pun suka kalau terima magnet ni

    ReplyDelete
  4. @intan berlian
    magnets ni memang cantik, sebab tu la ramai yang collect. Sekarang pun dah jadi trend bagi as door gifts :-)

    ReplyDelete
  5. @kimmie
    tq kimmie...hobi selain membaca....

    ReplyDelete
  6. @puan bee
    bee, bestkan kalau dapat as souvenir....

    ReplyDelete
  7. nureen dlu x suka nk beli fm2 bagai tp sejak kenal dunia blog & kenal ngan blogger yg suka ngan FM skali gus nureen jd giler ngan FM ni, mmg agak kerap nureen wat contest hadiahnya FM :)

    ReplyDelete
  8. @Nureen

    memang seronok kumpul FM ni... Menarik juga kalau buat giveaway FM macam Nureen. Ok, nanti Qaseh Gifts pun usahakan giveaway yang sama :-)

    Singgah sini selalu ya :-)

    ReplyDelete
  9. Tetapi malangnya kenapa Benjy susah betul nak beli gift ni ... mungkin selalu bawa duit 10 ringgit je kat poket ... (ni bukan kedekut tau ) :)

    ReplyDelete
  10. hurmm...saya pengumpul tegar fm ni tau....
    ari tu baru dapat fm dari macau dan hongkong...kat rumah ada...kat opispun ada koleksinya...tak terkira dah banyaknya...hehehe

    ReplyDelete
  11. @benjy
    thx benjy. Selalunya gift ni beli masa pergi bercuti - masa tu mesti benjy bawak lebih dari RM10 kan... :-)

    ReplyDelete
  12. @cikmot
    saya pun kenal ramai pengumpul tegar FM ni. Kalau collection cikmot letak di magnetic board macam gambar kat atas tu mesti menarik!

    ReplyDelete
  13. fm mmg pilihan pertama utk cenderahati..

    ReplyDelete
  14. @ayang
    kalau cenderahati bila bercuti, memang pilihan tepat! :-)

    ReplyDelete
  15. QG,
    ada fridge magnet untuk anda dari kami di Gorgeous H Enterprise. :-D

    ReplyDelete
  16. yeay kami semua sukakan FM ... Qaseh gifts buatla giveaway ;)

    ReplyDelete
  17. @ummi hanie
    terima kasih singgah Qaseh Gifts> nanti kami usahakan kan GA FM ye...

    ReplyDelete
  18. My favorite collection too.... byk dah kt ofis dan umah ni.. tggal nak buat tpt yg ssuai khusus utk fridge magnet ni.. yela selalu bdk2 dtg dah gi amik lak.. ada lak yg ceramic tu, jatuh lgsg pecah.. nangis beb... hehe

    ReplyDelete
  19. @puteri ayuez
    kalau dah banyak, dah kena letak kat magnetic board macam dalam gambar atas tu... syg je kalau hilang atau pecah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...